Geen dag gaat voorbij of we worden als dierenambulance geconfronteerd met verzwakte of gewonde dieren uit de natuur, zoals vogels, maar ook egels, konijnen, hazen en eekhoorns. De dierenambulance haalt deze dieren op en beoordeelt wat er moet gebeuren: eerst een bezoek aan de dierenarts of zo spoedig mogelijk naar een gespecialiseerde opvang voor dieren uit de natuur.

Als dierenambulance werken wij hierbij nauw samen met professionele opvangcentra voor deze dieren:  Stichting Opvang Noach en  Dierenambulance Nijmegen.

Informatie over de Stichting Opvang Noach  is te vinden op: www.opvangnoach.nl.  (Deze opvang is gevestigd in Halle, ten oosten van Doetinchem.  Dat ligt ca. 45 kilometer vanaf onze uitvalsbasis)

Informatie over Dierenambulance Nijmegen (DAN): www.dierenambulancenijmegen.nl .(De DAN  beschikt over een eigen egel-  en vogelasiel en ligt ca. 25 kilometer vanaf onze uitvalsbasis)

In drukke tijden moeten we soms 2 tot 3 maal per dag naar Halle of Nijmegen rijden, want hoe eerder deze dieren hulp krijgen van een specialist, hoe groter de overlevingskans. Omdat de ritten buiten ons rayon gaan, dient er een extra chauffeur voor ingeschakeld te worden.

Ben je begaan met het lot van deze dieren? Rijd je regelmatig vanuit ons rayon naar (omgeving van) Halle of Nijmegen? Meld je dan! Geef deze dieren een lift! Wij vragen de bereidheid om dit eventueel tegen een onkostenvergoeding te doen als dit met eigen vervoer gebeurt, er bestaat ook de mogelijkheid om dit te doen met een auto van ons. Het betreft vrijwilligerswerk. Met jou als chauffeur help je niet alleen de dieren maar ontlast je ook de dierenambulance, zodat deze zich meer kan richten op het helpen van andere dieren.

Als deze functie wat voor jou is of voor verdere vragen, neem dan via e-mail contact op: info@dierentehuisarnhem.nl
Vermeld in het onderwerp ‘Sollicitatie chauffeur voor dieren uit de natuur’. Stuur je motivatie, cv, inzetbaarheid en contactgegevens.