Dierentehuis Arnhem en omstreken heeft uw hulp nodig. Wij zijn op zoek naar gastgezinnen voor onze kittens, het hele jaar door. Als u dus in Arnhem of de directe omgeving woont, is dit voor u een prachtige gelegenheid om deze jonge dieren een kans te geven. Lees hieronder hoe u ons én de dieren kunt helpen.

Waarom zoeken wij gastgezinnen?
Kittens worden vaak gevonden zonder moeder. Een hereniging is natuurlijk het allerbeste, maar dit lukt helaas niet altijd. De gevonden kittens zijn te jong om te overleven zonder opvang. Gelukkig biedt Dierentehuis Arnhem en omstreken deze opvang. En daar kunt ú ons bij helpen.
De tijdelijke opvang van de kittens is van groot belang om hen uiteindelijk als gezonde huiskatten te kunnen plaatsen. Maar niet alleen de allerjongste kittens hebben behoefte aan een veilige plek bij u thuis. Ook bijvoorbeeld geopereerde katten herstellen sneller in een huiselijke omgeving. En de wat oudere kittens kunnen bij u thuis veel beter socialiseren voordat er een geschikt nieuw baasje voor hen wordt gevonden.

Wat doet een gastgezin?
U, als gastgezin, doet niets anders dan de kittens tijdelijk voor ons opvangen. Een mooie en dankbare taak. Dat gaat het beste in een aparte kamer. Dit is ter bescherming van uw eventuele andere huisdieren, maar vooral ook om de nodige rust te creëren. Als u al huisdieren heeft, is het natuurlijk belangrijk dat deze volledig zijn ingeënt. En om ervoor te zorgen dat wij u tijdens de opvangperiode optimaal kunnen blijven ondersteunen, is het belangrijk dat u een internetverbinding heeft én de mogelijkheid om met uw eigen auto onze dierenarts te bezoeken.

Wat krijgt een gastgezin van ons?
Uw hulp is een vrijwillige bijdrage, alle ondersteuning wordt wel door ons vergoed. Wij leveren alle materialen voor de opvang direct aan u. Denk hierbij aan een bench, kattenbak, reismand, kruik etc. Maar ook voeding en bijvoorbeeld de kattenbakkorrels. De medische zorg door onze dierenarts wordt door ons geregeld. Hiervoor ontvangt u een uitgebreide handleiding, zodat u niet met onverwachte vragen komt te zitten.

Hoe wordt u een gastgezin?
Als u voldoet (of wilt voldoen) aan de minimale ‘eisen’ hierboven, stuurt u een email naar: info@dierentehuisarnhem.nl